POSTAT I » Mina dikter

» I Have A Dream

Jag har en dröm
Som finns inuti mig


Även om den känns så avlägsen
Jag vet inte vart drömmen har sin väg
Men det finns en dag då jag vet


Vad jag vill
Jag måste finna den lilla pusselbiten
För att den är min inre röst
Skälet till att alla gånger då jag ler


Den ska jag släppa ut
När jag har famlat i mörkret och hittat
Vart drömmen har sin väg


Men jag vet vem jag är
Det här är vem jag är


Jag vet vem jag är
Även om min själ känns så avlägsen ibland
Jag döljer inte längre vem jag är
För det går inte att förtränga


Jag skall hitta det jag söker
Jag skall jaga mina drömmar


Jag har en dröm

POSTAT I » Bilder - Natur

» Att stå och se ingenting...I bland dagdrömmer jag om att stå mitt i en blöt äng under en natt då det har regnat. Fötterna är nakna och dimman vilar över hela ängen, man ser ingenting. Man går bara framåt i dimman, i ingenstans. Bara vara osynlig och begravd i dimman. Det ger mig en avslappnad känsla...

POSTAT I » Mina dikter

» "My Angel, You Are So Cute"

Ni ska få gissa vem det är som skrev denna dikt (se nedanför) och det är inte jag som skrivit - snarare att den handlar om mig. Även du som skrev dikten, får naturligvist säga att det är du om du ens minns. ;)My Angel, You Are So Cute


du är så söt
när du sover

(min ängel, du är så söt)


när du ligger och
kramar om min kudde
when you're sleeping


när du ligger i min säng
sovandes,
med mitt täcke invirat
om dig

som ett skydd


(min ängel, du är så söt)Du som skrev dikten däruppe, fick du någonsin läsa den här jag skrev:

I Was Your Angel

Jag trodde att jag var din ängel
För du var min ängel en gång

Min ängel
Jag tynade bort ur dina ögon och ur ditt hjärta
Vid ett ögonblick som inte fanns

Jag förlorade dina vingar
Som en gång kunde omfamna mig

Det var nog bara en ros
Som just vissnat

Lika så som vår vänskap

POSTAT I » Mina bilder

» Old, older, oldest


Juli 2006.

Blondfärgen? Nej. Mouche piercingen? Usch.
Det enda jag avundas lite på, är hårlängden där. Nästan över mina tuttar ju!

POSTAT I » Mina bilder

» Ritningar från barndomenNotera att jag var en skitunge som skrev alltid ned ett fullständigt namn, datum och år. :D Då var jag tydligen 8 år gammal, haha. Jag fattar inte att typ 70% av ritningar under barndomen består av tecknade hästar, och idag? Noll. Kanske var det bästa jag kunde rita när man är åtta.Ingen aning varför jag ens skrev dit att det är en uggla och en flicka som sitter där, haha.Ett snyggt lo-djur... (not) Och det finns en ritning som jag förvånade mig själv med! Det är en äggstock med svarta spermier som simmar ditåt. Vid 8årsåldern!? Se nedanför... x) Hittade även en kvinna med en synlig bebis i magen och en rad av olika storlekar av bebisens utveckling. Fråga mig inte, jag vet inte hur jag tänkte när jag var 8.... Och jag vet inte om jag har lust o visa. x) Rösta på. Blir det fler än 5 kommenterar, visar jag. Under 5, slipper jag.

POSTAT I » Allmänt

» A GREY DAY...En grå dag gör mig sängliggandes med Nissan, Casper och Spero. Ibland Tussan också. Föräldrarna är ute på ön och rensar bort allt som finns kvar innan de lämnar tillbaka nycklarna. Det är lite kyligt här utanför täcket, huset är ju så stort att det är "nästan" kallt men det är inte värre än min systers sambo, Peters föräldrars hus - Ni skulle bara veta. Så kallt att man blir förkyld och tofflor åt fötterna är ett måste då! Papi får nog fixa brasan senare ikväll så jag kan sitta framför och mysa. :)

Jag är uttömd på inspiration, kan ni skänka lite inspiration? Jag vill fota något, men mitt huvud är helt tom så jag kan inte finna några bra idéer. Råkar ni veta, så berätta.

POSTAT I » Allmänt

» ME LOVE UGGS


Bild: Halens.se

Snart.

Jag sa för ett tag sen att jag skulle ha rosa uggs i höga modeller, men jag har ändrat mig och väljer dessa istället. ;) Jag älskar såna skor eftersom de är så himla sköna att gå i, nästan som om de är tofflor. Man känner sig liksom... Mysig och bekväm. Det lovar jag. Tvekar ni till att skaffa uggs, tveka inte. Bara gör det.

POSTAT I » Bilder - Natur

» THE FOG WAS HEREThe silent fog came today...
Over Oregrund...

POSTAT I » Mina bilder

» Ur barndomenDet är bara mini-Emelie som skrattar. :)

POSTAT I » Bilder - Natur

» TRASIGA DELAREn värdelös bild men... Råkar det finnas någon som vill köpa? ;)

POSTAT I » Allmänt

» Satsuma <3Av alla clementiner, så har Satsuma den bästa smaken. <3

POSTAT I » Allmänt

» Bara för att...

... Jag längtar. Haha. Har alltid gillat SAW filmerna, Jigsaw's metod och allt som man måste tänka på egen hand. Den sjunde november visas SAW 5 på bio, nedanför kan ni se en scen ur filmen. Allt jag kan säga nu är att jag längtar, haha. :D

POSTAT I » Allmänt

» Nattens dröm: Påkörd av en svart bil

I natt drömde jag om att jag blev påkörd. Det var en grupp som jag var med och vi sprang över en väg utan övergången för människor som får över. Men en bil var för snabb att den inte hann stanna, att den började köra på mig. Allting var som slowmotion, haha. Mina ben försvann under en svart bil och föraren fortsatte ändå att köra (!) så jag fick gapskrika och skyndade mig ut men däckarna hann köra över mina ben och föraren var typ en ful turk/iranisk. Han bara åkte iväg och strax därefter svimmade jag. Ambulansen kom och jag fördes till sjukhuset. När jag skulle läggas in, så väckte mamma självklart mig att jag vaknade ur drömmen. En trevlig dröm, och alltid kul att drömma om något jag aldrig upplevt tidigre i verkligheten. :)

Jag har ingen aning om vad jag ska hitta på för nått idag.
Vi får väl se vad dagen har att erbjuda mig, vi hörs!

POSTAT I » Mina bilder

» GOD NATT FÖR DEN HÄR GÅNGEN

Så här ser ut när jag surfar eller ser på film i min säng. :DStrunta i den hemska inredningen. Väggen ska målas om nästa år. x)
Men jag utmanar er att göra samma sak, ta ett kort där hur ni ser ut när du surfar eller ser på film. ;)


POSTAT I » Allmänt

» BYE FOR U

Nu har jag lekt lite och gett en enkel design åt Malin, med sin nya, offentliga blogg. Jag borde ta och somna nu, när mamma ska bestämt väcka mig om runt sju timmar. Det klarar jag, va? Jo,  jag dör väl inte utav väckningen. Jag sover i allafall gott härhemma med katterna som gärna sover med mig, nämligen kattpojkarna Casper och Spero. :) Nu ska jag surfa mig fram lite överallt innan filmtajmen. Emelie säger: Hejdå!
 

Before: Green. Now: Naked.

POSTAT I » Mina bilder

» PICTURES TELLVinglas säger allt.

POSTAT I » Mina bilder

» GLITTRANDE BAKGRUNDHär gjorde jag mitt försök att få en glittrande bakgrund.
Är inte riktigt nöjd, men den duger faktiskt så jag kan visa. :)

Men lyckades jag annars bra?

POSTAT I » Mina bilder

» CASPER <3 

Har bara lust och säga att Casper är en av de gosigaste som existerar. :)

POSTAT I » Allmänt

» IN DA BEARNOSE

Jag har det underbart hemma. Långt ifrån allting och samtidigt så lugnt. Jag somnade klockan elva på kvällen igår och sov i 13 timmar att jag vaknade i en rätt timning, inte på fel tidpunkt. Det är så skönt. Sedan var jag ute med papsen på gården med Casper som gärna springer på trebent innan middagen. :) Luften är så frisk och fuktig, det älskar jag. Flera regnpölar på vägen mot skogen och alla träd blir alltmer nakna.

 

POSTAT I » Allmänt

» Skolfoto :D

I dag öppnade jag mitt stora kuvert som innehöll självporträttbilder på mig själv som togs i skolan någon gång i september. Jag som inte hade fixat mig noggrant, blev jag förvånad att bilden av mig var faktiskt OK. Men däremot mitt fejs i gruppfoto är hemsk men vad kan jag göra egentligen? Den kan jag visa ändå lite senare. x)

Mamma utbrast "det är bara så du, Emelie!" när hon fick se bilderna, haha. Hon syftade nog på flinet jag bar i bilden. Hon hade inte fått någon skolfotografier på endast mig själv sen tian på Manillaskolan. Mormor lär bli glad att få en bild (så fort jag hade skolfotograferats så ska mormor alltid ha en på sitt barnbarn.) efter alla år utan nån ny bild. Den här gången får hon det. :D Nu bjuder jag på att visa självporträtten på mig själv i svartvitt, med mitt typiskta flin. :) Jag önskar att jag hade större ögon... Men om jag fick det, skulle det inte vara så Emelie annars.


Skolfoto 2008

Ni som fick era, blev ni nöjda eller? :)

POSTAT I » Allmänt

» Good morning, the earth

Jag låg och såg hur morgonen gryr för en timme sen. Himlen är oskyldigt ljusblått nu och nakna träd vajar sakta fram och tillbaka. Fåtals löv som finns kvar, faller sakta. Fåglarna flyger förbi. Spero sitter vid fönstret och ser på hur världen vaknar till i detta andetag, detta ögonblick medan Flora ligger och tittar ut då och då mellanåt då hon sover. Solen är på väg upp, bakom dessa täta skogen och allting är så tyst. Så stilla. Så lugnt. Jag är vaken nu och väntar ut de sista timmar här i lägenheten, i detta hus, i detta område och Örebro.


Jag har tillbringat nyss med mitt täcke i soffan och tittat på Resan till jordens medelpunkt. Den fick mig att leva in i filmen, det handlar om en försvunnen bror och allting ledde till medelpunkten i jorden och det finns liv därnere och allt. Jag älskar att kunna drunkna in i filmens handling. På engelska "Journey to the center of the earth" heter den som det står inne på tankafett.com.

POSTAT I » Allmänt

» Björnäs är lugnets hjärta

Nu har jag betalat alla räkningar i god tid och ser att jag kommer att ha en bättre ekonomi nästa månad. Äntligen. :) Nåväl, jag är ruskigt trött trots att jag vaknade för drygt 8 timmar sen, haha och mina föräldrar är här om mindre än 12 timmar. Jag ska ta och packa lite, sedan sova så jag vaknar ett bra tag innan dom kommer. Så... Next destination: Björnäs. <3 Nej, jag bor inte på en bordgård.
Jag bor på landet som kallas för lugnets hjärta. ;)

POSTAT I » Allmänt

» Otroligt, otroligt...För 2-3 veckor sen hade jag problem med fingrar som blir svullna och ibland blåa. Så ringde man till vårdcentralen Mikaeli här i Baronbackarna för att få tid och det tog tydligen dom 2-3 veckor att skicka en tid till mig som bor bara 5 minuter från dom. Otroligt, va? Det blir den 4:e november att undersöka mina cpiga leder.

Idag råkade jag tydligen svälja min smiley piercing utan att jag märkte det. Det märkte jag när jag skulle leka med den, men ey! Den var borta. Okej. Ingen fara, köpa ny lite senare och om det läks så bara göra ny på egen hand igen. Otroligt att jag sväljer en piercing som jag typ aldrig gjort. Det var en ring, förresten.

Imorgon, på en fredagskväll då jag brukar vara ute och festar. Men just morgonsdagen, blir det tvättstugan att festa med mina smutsiga kläder. Otroligt va? Jag tvättar på en fredagskväll! :D

Nu kommer det inte något mer som har med ordet "otroligt" att göra nu. På lördag kommer föräldrarna hit för att hämta mig. Jag pallar inte bära hem med en laptop, en systemkamera, en resväska och så kattbur med mina feta kissemissar som säkert väger tillsammans fan runt 15 eller något sånt.

Nu ska jag leka lite med M. Godnatt!

POSTAT I » Mina bilder

» MINICUORE SAYSGood Night.

POSTAT I » Mina bilder

» OH YEAH


POSTAT I » Allmänt

» EN HEMLIGHET AVSLÖJAS

Det är en hemlighet jag vill avslöja, för er. Det är en sak som jag inte alls gillar. Inte ens ett enda litet dugg. Det blir bara så förvirrande och för att kolla måste man länka och sedan logga in. Jag väljer hellre Explorer Internet's "Favorit" listan för det är mycket bekvämare och kan byta direkt till en annan om någon inte har uppdaterat.

Det är bloggkoll. Jag gillar inte bloggkoll alls. Inte alls.

POSTAT I » Allmänt

» ETT MINNE FRÅN MARS - 06Ett gott minne om "Samsam" som jag inte orkar förklara. Men filmen togs då vi väntade på flyget från Norge. :D Kanske orkar du det, Jessie? Du råkar tyvärr vara med i videon... x) Eller så förkortar jag det hela så här: Killen bakom Patrik - liknar fladdermus när han sover. Kanske är det mobbaktigt, men äsch... Så var det ju. x)

POSTAT I » Tips

» ETT TIPS: SNIFFA INTE VITLÖKSPULVER


Mars 2006 - Hittade den nyss. :D

 Sniffa inte vitlökspulver för skojs skull, för det svider tydligen.

POSTAT I » Allmänt

» FÖRVANDLING ÖVER EN NATT? JAVISST...

Malin kan vara rolig ibland som trodde att Flora hade förvandlat till en perser över en natt.
Så här trodde hon:

 
Bild 1: Original bild. Bild 2: Malin som försökte förklara vad hon trodde.

Ser ni lika dåligt som Malin gör?

POSTAT I » Photoshop

» FOREVER YOUNG? NOOO...Bild: www.posh24.se


Jag fick lust att leka av mig på photoshop så fick M välja ut vilken kändis det skulle bli att fixa om.
Det syns verkligen att Cameron Diaz har blivit gammal... x)

Tycks? Och vilken får bli nästa kändis jag ska snygga till?
bloglovinEmelie "Emy" Karlsson
21 år, från Östhammar


"Jag gör det som får mig att le, för då försvinner regnet. Det här är mitt liv i bilder och ord. :)"
- Design By MiniCuore -