POSTAT I » Allmänt

» En valp på besök ikvällVid femtiden var jag fortfarande sjukt yr och allting kändes inte verkligt, tog jag emot Sharyl och Smilo som var väldigt söta. Mina katter har accepterat dom och kattungarna leker här i vardagsrummet istället för att gömma sig under badkaret. Det känns bra, och tre timmar senare kom valpen Mira och hennes matte Tina förbi. Alltid söt som vanligt, ovanför ser ni hur nyfikna Mira och Flora var på varandra. En mysig men febrig kväll för min del.

Jag fixar bildleken imorgon för jag orkar inte ikväll.

POSTAT I » Allmänt

» Never so bad

Fy fan. Jag är så sjuk idag. Imorse vaknade jag och gick på toaletten, mådde lite konstigt och sedan när jag skulle fylla på en flaska med iskallt vatten så blev jag snabbt svimfärdig så fick jag skynda mig till sängen. Jag kallsvettades. Jag mår illa och det känns om om jag rapar, så spyr jag. Jag fryser under mitt tjocka täcke. Mina kissemissar försöker värma mig.

Under alla timmar jag försökte sova bort måillende, har jag bara jämt drömt om Starbucks som jag försöker fixa så att det finns botemedel-dricka óch allt. På grund av drömmen har jag inte fått sovit lugnt, utan oroligt. Det suger.

Klockan är halv fyra och jag är sängliggandes, mellan fem och sex kommer mina jourkattungar. Jag måste också städa lite här i lägenheten, men klarar jag det utan att må för dåigt? :/ jag vågar knappast att äta något. Bara dricka.


Orka med det här då allting känns overkligt.

POSTAT I » Allmänt

» Sötaste kisse!?Fanns kissen på blocket, hade den varit haffad av mig för längesen. <3

POSTAT I » Mina bilder

» The truth behind the skinSanningen bakom den perfekta hy i bilden: Ha porträtt på, ha blixten på och ge det ett klick.

Det bästa med systemkameror som jag har, är att man inte behöver alltid photoshoppa.

POSTAT I » Bilder - Natur

» The dark over PennygroundJag gillar hur mörket faller över hela Öregrund när solnedgången har gjort sitt.

POSTAT I » Bildlekar

» Gissa Motivet!Ingen ledtråd. Det kan vara vadsomhelst. Använd er fantasi.


Gissa en gång och det exakt. Den som gissar rätt får välja: Bli fotograferad av mig, få photoshoppade bilder ni vill ha eller lite blogghjälp.


Gissa och var fantasirik! :)

POSTAT I » Bildlekar

» Svar till Gissa Motivet

Några av er hade rätt ja, men inte exakta. Det var Vera som gissade rätt, det exakta.
En av familjens katter som tittade ut!

Hon valde fotograferingen med mig. :)Grattis.

Nästa lek kommer.

POSTAT I » Mina bilder

» Lonely
En övergiven barnvagn med krossade glasbitar på marken.

POSTAT I » Bildlekar

» Gissa MotivetIngen ledtråd. Det kan vara vadsomhelst. Använd er fantasi.


Gissa två gånger. Den som gissar rätt får välja: Bli fotograferad av mig, få photoshoppade bilder ni vill ha eller lite blogghjälp.


Gissa och var fantasirik!

POSTAT I » Bildlekar

» Svar till Gissa Motivet

Än en gång har det varit ett nöje att se er använda er fantas, så nära eller så långt från svaret. :D

Här är svar:

¨

En brusig närbild på en gammal fläkt med spindelnät.

Lite för svårt, jag vet. Nu ska jag komma med en lättare bild som kommer med nästa inlägg.

POSTAT I » Mina bilder

» Ännu en helg har flugit förbi

   

Dessa bilder sammanfattar min helg. Den här helgen har varit rik på att vara en höstlig helg p.g.a äppelpaj med vaniljsås, äppelplockning i trädgården, en brinnande låga i öppen spis i vardagsrummet och vara ute + fotar innan alling vittrar bort likt stoft.

Jag är tillbaka i dalens stad vid nio. Puss!

POSTAT I » Allmänt

» Fotoautomat från förr

 


Gamla tider. <3

POSTAT I » Bilder - Natur

» Innan blomman vissnar


En av fåtals blommorna som fortfarande lever i kylan.


När hösten kommer, vissnar alling.
När de väl vissnar, så faller de...

POSTAT I » Bildlekar

» Gissa Motivet!Ingen ledtråd. Det kan vara vadsomhelst. Använd er fantasi.


Gissa tre gånger eftersom det kan vara väldigt svårt.
Den som gissar rätt får välja: Bli fotograferad av mig, få photoshoppade bilder ni vill ha eller lite blogghjälp.

Gissa och var fantasirik!

POSTAT I » Bildlekar

» Svar till Gissa Motivet

Det har varit ett nöje att se er gissa! Jag målade faktiskt bilden litegrann för att göra det svårare för er. :D Men okej, ingen photoshop mer inom Gissa Motivet, utom att göra den suddig. Här ser ni vad det är för svar, egentligen. ;)Ingen lyckades, synd. ;) Nästa bildlek kommer strax.

POSTAT I » Mina bilder

» Mini Cuore SaysMini Cuore säger:

Godnatt!

POSTAT I » Allmänt

» Innan det sista äpplet faller


Tagen med Nikon D60 + 18-55 mm.


Flytten är nästan slutförd, eller är det för min del. Jag är inte ens färdig med rummet men det fixar jag imorgon i stället. Det skulle egentligen inte fungera med internet här, men jag tog ändå med 3bredband som fungerar men jag råkar faktiskt använda någon grannes trådlös nätverk, inte så pjåkigt. ;) Det är lite kallt här men jag kryper ihop snart under täcket för att möta min sagovärld på andra sidan bortom världen.

POSTAT I » Bildlekar

» Gissa Motivet!

Nu kör vi med bildlekar igen. Jag kommer att sudda ut alla bilder och det kan handla om vem det är och vad det är. Alltså kör jag med bilder på människor och saker. :) Ingen ledtråd alls. Den som har rätt, får gärna bestämma om de vill bli fotograferad av mig, photoshoppar jag åt dom eller hjälper jag lite med bloggdesign. :)Gissa motivet! :)


PS. Ni får gissa tre gånger. DS.

POSTAT I » Allmänt

» Ett långsamt farväl

Just nu håller jag på att ta ett långsamt farväl av detta hus jag befinner mig i just nu och Gräsö. Jag sitter på mitt rum och det är väldigt tomt här. Några inpackade lådor + mina egna saker jag tog med hem från Örebro. Föräldrar har åkt för att hämta släpvagn och låna morbrorsans bil eftersom pappas bil rymmer inte ens för stora lådor och plats för hundarna. Jag ska bara börja med att bära ner lådorna och dylikt. När jag bara hänger omkring så ska jag självklart fota. <3

Jag tycker om att flytta. Då får man inreda på nytt, leva på nytt i ett nytt område och en ny natur omkring oss. Jag bara... älskar det att jag längtar att få börja inreda i huset, i Björnäs. Det enda som jag måste lära mig är vägen från Östhammar till huset + adressen, det måste jag ju kunna. :D Syster + Peter kommer förbi imorgon, då får de se huset för första gången. Eller, de har inte haft nån chans att titta in i huset förrän imorgon. Det ska bli intressant och se vad de tycker. :)


Vi hörs ikväll.

POSTAT I » Allmänt

» My hair 2007


Tagen sommar 2007.

Jag ska vara ärlig nu. Jag saknar att ha mitt hår på en och samma längd med rak lugg...

POSTAT I » Allmänt

» Han vet, genom att se hans dotters leende


I dag fick jag stå vid hamnen intill klipporna där vågorna slog mot. Pappa satt i sin bil en bit från färjans bommar och jag såg hur fåglarna flög runt om hamnen. Alla människor som gick förbi mig, hemåt och mot någonstans. Solen sken svagt och vinden tog verkligen greppet om luften. Det var sista gången att jag fick stå där, intill havet och känna hur vinden leker i mitt hår efter att ha åkt en lång resa ända från dalens stad.Pappa log så fort min röst hördes, ett paket stod i baksätet och han tog fram den med sin kniv för att öppna den åt mig. Min splitternya D60 och jag log. Pappa log och innerst i sig vet han att den är mitt allt. Det vet han genom att se hans dotters leende.

 

Säg hej till min Nikony. <3


PS. Jag blev aldrig kidnappad, som tur är. Han klev av efter 50 minuter. :D DS.

POSTAT I » Allmänt

» En pedofil/psykostisk man

Ni vet. En man klädd i vitt från halsen till fötterna, med en silver gammal klocka på vänsterarm och han har mellanbrunt hår. Kort men ändå inte och han är lite flintskallig på hjässan och han bär stora glasögon med förmörkat glas i. Hans naglar är nedbitna. Han kontrollerar då och då att hans byxor sitter över magen, då är det tryggt i hans väld. Han håller i både säten mellan honom, där sitter det två unga tonåringar. Och det är mig han sitter bredvid, fast jag sitter typ på två säten så han inte kan se vad jag skriver eller något. Jag har sett hans ansikte förr, måste googla strax och se om jag kan visa er!

Om jag inte hör av mig ikväll så vet ni vad som har hänt. Att jag är kidnappad av mannen.

POSTAT I » Bilder - Människor

» A Old Picture From May
Här bjuder jag på en bild från maj 2008.

POSTAT I » Allmänt

» En slösargris från Gräsö

Alldeles nyss insåg jag att jag, eller egentligen min älskade pappa har fått slösat nästan 15.000 kronor på endast fyra kameror åt mig på endast snart tre år. Snacka om hur viktig fotografering är i mitt liv, tydligen! Men jag är ju en tvättäkta pappas flicka. <3

En stor nyhet: I dag vaknade jag 07.12 och klev upp på en gång. Jag var på plats i skolan vid 08.00. Hur ofta händer det, liksom? Jag kan inte minnas när jag klev upp och åkte till en lektion som började vid åtta sist. Antagligen våren 2007. Det är bara... sjukt för min del och gissa om jag kände mig riktigt utmattad när jag kom hem och unnade mig själv med 3 timmars tupplur? :D

Onödigt vetande: Jag var med skolfotografering idag för första gången på tre år när det gäller gruppfoto, men om det ska handla om självporträtt så har jag inte haft det sen tian på Manillaskolan. Jag hade tänkt att skita i den och... Nej, jag gjorde det ändå med en dålig hy + hårdag som fick bli en tofs med hårspännar. I gruppfoton fick jag stå, tack och lov eftersom jag föredrar att stå. Sitter jag, så vet jag inte hur jag ska göra med benen, typ. Jag är bara så sjukt dålig med min underkropp framför kameran, helt enkelt. x)

Det bästa: Jag åker hem imorgon! Helt lovely. Det blir Gräsö och tillbringa min sista natt där, sedan blir det att flytta på fredag till Björnäs. Det ska bli mysigt! Jag ska se om jag kan testa och basta redan i helgen. ;) Skall pussa ihjäl alla pälsklingar så fort jag kliver in genom ytterdörren.

Puss!

PS. Min blogg har varit sjukt tråkig på sistone utan min älskade kamera. Men till helgen kommer det att hagla med bilder kan jag lova. <3 DS.

POSTAT I » Allmänt

» En ny systemkamera på väg

Nu är en ny systemkamera beställd och jag får antagligen den i veckan. Det blir en Nikon D60 den här gången, bara för att jag inte är nån Canon-människa så väljer jag hellre Nikon som är väldigt lätt och får lätt mig att förälska i nytagna bilder. :) Nu antar jag att ni undrar varför jag köper en ny när jag har redan min Nikon D40X, och jag skall berätta.

Min Nikon D40X är borta. Det hände för ett par veckor sedan i järntorget då jag glömde bort den medan jag var ute och tömde på min blåsa. Efter tio minuter då jag upptäckte att jag glömde bort väskan och ja, den var stulen. Det fanns inget man kunde göra mer än att kolla på hittegods måndagen därpå. Nej, ingenting = den var antagligen stulen. Så blev det en förlustanmälan. Om det råkar komma in på hittegods, så säljer jag den men chansen är knappt 0,1 % att den kommer tillbaka så nu köper jag en D60 eftersom D40X finns inte längre på marknaden, att jag beställer en ny nu eftersom jag har abstines av att få fota nu när det faller höstlöv och har en del idéer i huvudet nu. Så... Nu säger jag så här.


Next. Nikon D60! Så lätt blir ni inte av med mig + kameran runtom halsen. ;)

POSTAT I » Allmänt

» En vacker morgon som aldrig sker

Jag får ofta typiskta vackra kortfilmer i mitt huvud, precis som när att en vacker mening fastnar i mitt huvud så skapar jag en film åt meningen. Begriper ni mig ens? Men i allafall, jag har en kortfilm i mitt huvud åt "En vacker morgon som aldrig sker" och just nu ser det ut i mitt huvud så här:

Det är en kylig höstmorgon då marken fortfarande är frostig och solen går sakta upp genom granskogen och man skall kunna se hur solens ljus fångar marken för varje minut som går. Fåglarna i boet flyger ut i skyn och havet porlar sakta mot klipporna och alla höstfärgade löv faller sakta i en virvel. Att gå ut får man ha mössa, halsduk och vantar på sig och känna hur den kyliga vinden biter om kinderna och vi andas ut kyliga rök ur våra lungor och veta att en vackrare morgon finns inte. Det sker inte. Denna morgon som nu sker, är vacker.


Mer behåller jag för mig själv. Samtidigt skapar ni egna filmer i ert huvud av min beskrivning, man vet inte ens om ni ens tänker på exakt som jag gör. Ni tänker inte på samma landskap, hur solen ser ut, hur granskogen ser ut och så. Sånt här är väldigt typiskt mig och jag gillar det.

POSTAT I » Allmänt

» Fyra korta punkter

1. Helgen har gått så sjukt fort och jag har varit med Vera för det mesta. Vi har gjort flera mysiga besök runtom i Örebro som på Överskottsbolaget för att leva som en zignare och en middag på MAX. Ingenting slår MAX. <3

2. Eftersom jag ska bli ett jourhem för kattungar så har jag fått veta lite idag om kissemissar vid namn: Smilo, Somre och Sharyl. :) De är röda/bruna tabbys och det blir lite mysigt eftersom varken jag eller familjen har ägt en röd tabby katt tidigare så blir det kul. Jag bifogar med bilder på kissemissar, de kommer när Somre blir bra i magen efter att ha avmaskat och så. <3

  

3. Jag är rädd för BYSS programmet eftersom det ska ju komma en klipp från festen som ägde rum hemma hos mig den 4:e juni för Littorin. Jag var ju med och snackade framför en jävla kamera, i nyktertillstånd och fylletillstånd! Men det kan bli skoj och se... Oh my god! Men det blir roligt. Om jag minns rätt vad dom sa till mig så kommer det någon gång i Oktober. :D

4. Det är bara fåtals dagar tills jag får åka heeem.

POSTAT I » Allmänt

» Show me heaven before we say goodbye

Festen KlubbLjudlös var kul och det blev en bra kväll för min del, tycker jag. :) För engångs skull däckade jag inte och jag fick bara fåtals minnesluckor. En av dessa luckor är VEM som nöp mig på armen eller är det en sugmärke, jag vet faktiskt inte men vem? Du, du eller du? Om Du nöp mig, i såfall varför? x)  Låt det inte förbi ett mysterium, tack.

Det hemska är att jag har festat åtta fredagar i rad nu. Min hjärna är nog i en likadan storlek som en nöt och runt fem gånger till är min hjärna borta skulle jag kunna tro på grund av brist på hjärnceller. Som tur så ska jag hem till Björnäs i helgen så blir det bara att vila hårt och ventilera av det lilla som finns kvar i mitt huvud efter två månader och en vecka.

Gårsdagen var... Sängliggande och ingen huvudvärk. Jag var fast i sängen ända fram till vid halv fyra när jag vaknade vid tolvtiden. Sedan blev det pizza och läsk hemma hos Vera + mys med kissemissar. Sedan blev det snabb städning i köket som bestod av tusen plastburkar med olika melonsfrukter i, utspillda fläckar på golvet som jag fick våttorka bort och flera kronor pant-rikare. En och halv sopsäckspåsar nu, kanske pant-dax snart.


Pussas.

POSTAT I » Allmänt

» Välkommen till badhuset

Bara för att det luktar badhus i hela lägenheten, på grund av klorin. Bara för att få det vara så rent att det nästan gnistrar om golvet. Nej, det gnistrar inte men nära. ;) Nu har jag städat och gjort allt som behövdes fixa, även det har varit en pinsam situation tidigare ikväll i trapphuset men som tur så kom inga av grannarna förbi när jag höll i en påse som gick sönder och all kattsand som innehöll piss och skit, föll ned precis vid portdörren. Men jag fixade det på ett ögonblick, inget problem. Inte hygeniskt för trapphuset men något är det i allafall. :D

Finska bullar får 3 av 5 eftersom det är bara bullar med en stor mängd av socker i toppen. Resten är det bara en torr bulle, jag föredrar mindre-torra-bullar fast jag äter inte det så värst ofta heller. Men annars var det intressant och provsmaka.

I dag var min bankomat och idkort spårlöst försvunnen så fick jag använda mitt pass på systemet, och när jag kom hem så beslöt jag att leta överallt, riktigt överallt! Efter tjugo minuter hade jag fortfarande inte hittat dessa och sista chansen var att kolla under soffmadrassen. Och ja, de låg där. I mitten! Jag hade fattat att det hade ramlat ur mina fickor om det låg precis vid ryggstöden, men nej. Struntsamma, grejer kan komma åt underliga ställen ibland. :)

Nu måste jag ta och sova, fast om ni inte ser mig på skolan så vet ni vart jag finns.


I min sagovärld.

POSTAT I » Bildlekar

» Svar till Gissa på 6

Jag kör ändå med att avslöja vem det är och dylikt även om ingen kommenterar mer än antalet krävs.Ja, det är Askungen. :) Hon mailade mig och bad mig använda hennes näsa till gissningslek och se om det fanns någon som kunde gissa fram. Tydligen lyckades Ebru kommentera rätt först. ;)

Vad ska jag egentligen säga om Ebru när jag bara minns alla snorungsresor med taxi. :D Så vitt jag minns med henne när det gäller positivt är att hon var bra på att skratta ihjäl sig redan när hon var väldigt liten. Jag antar att hon gör det idag än. :)


Nu blir det en liten paus med bildleken framöver. See ya!

bloglovinEmelie "Emy" Karlsson
21 år, från Östhammar


"Jag gör det som får mig att le, för då försvinner regnet. Det här är mitt liv i bilder och ord. :)"
- Design By MiniCuore -